Obilježen 31. Svjetski dan sporta

  • Događanja
26.05.2023

31. SVJETSKI DAN SPORTA je svečano obilježen na Športsko-rekreacijskom centru Trnje 24. svibnja 2023. godine unatoč vremenu koje u prvoj polovici dana baš i nije bilo obečavajuće. Srećom, netom prije početka popodnevnog dijela programa, vrijeme se popravilo i omogućilo sudionicima da uživaju u mnogobrojnim sportskim aktivnostima.
Jedno od događanja toga dana bilo je natjecanje između otvorenih škola nogometa. Na terenu su se sučelili klubovi GNK Dinamo, NK Maksimir, NK Trnje, NK Sparta, NK Kustošija, NK Lokomotiva i MNK Šestine. Svi sudionici pokazali su izvanredno umijeće i sportski duh, što je oduševilo prisutne gledatelje.
Osim nogometa, održan je i turnir u odbojci za djevojčice koji je okupio tri ekipe djevojčica iz Maksimira, dvije ekipe iz Malešnice, te djevojčice s Vrbana, iz OŠ Marin Držić, dvije ekipe iz Rapske, jednu iz Španskog i jednu iz Cesarca. Natjecanje je bilo vrlo uzbudljivo, a mlade odbojkašice pokazale su iznimnu predanost i talent.
Središnje događanje na 31. SVJETSKOM DANU SPORTA bilo je održavanje 9. FESTIVALA REDOVITOG TJELESNOG VJEŽBANJA. Na festivalu je sudjelovalo čak 13 skupina vježbača koje su predstavile svoja sportsko-rekreacijska dostignuća, istovremeno se dobro zabavljajući. Sudionici su pokazali iznimnu energiju i pokretljivost u svojim izvedbama. Među ekipama su bile Trešnjevka, Trešnjevka jug, DSR Medveščak, MO Trnava, Donja Dubrava, MO Dobri dol, MO Bukovac, Kruge, Stenjevec, Kustošija, Gajnice, Gornje Vrapče, MO Dravska, MO Klaka, šest skupina iz DŠR-a Trnje te jedna skupina ukrajinki koje su izvele plesnu točku bachate.
Posjetitelji su također imali priliku vidjeti demonstracije sportova poput Speedmintona i Parkoura, koji su privukli veliku pažnju. Održano je i natjecanje u nordijskom hodanju te boćanju uz sudjelovanje prijatelja iz sportskog društva Kupinečki Kraljevec. Bilo je očito koliko je sportski duh i zajedništvo obuhvatilo sve prisutne.
Posebno se zahvaljujemo COCA COLA HELLENIC HRVATSKA, koji su bili sponzori ovog događaja te su osigurali vodu za sve sudionike i natjecatelje na 31. SVJETSKOM DANU SPORTA. Njihova podrška i angažman u promicanju zdravog načina života kroz sport su zaista vrijedni priznanja.
Sveukupno, obilježavanje 31. Svjetskog dana sporta na ŠRC-u Trnje bilo je iznimno uspješno i inspirativno. Sudionici su pokazali svoje vještine, strast prema sportu te važnost redovitog tjelesnog vježbanja. Ovaj događaj je dodatno naglasio važnost sporta u održavanju zdravlja, poticanju timskog duha i promicanju zdravih životnih navika.
Osim navedenih aktivnosti, posjetitelji su imali priliku posjetiti i štandove na kojima su se mogli upoznati s programom ZDRAVLJE PLUS. Ondje su mogli besplatno mjeriti krvni tlak i razinu šećera u krvi te se posavjetovati sa stručnjacima o zdravoj prehrani i važnosti redovitog tjelesnog vježbanja.
Osim toga, posjetitelji su imali priliku upoznati se s aktivnostima koje provodi ZAGREBAČKI SAVEZ SPORTSKE REKREACIJE “SPORT ZA SVE”. Na njihovom štandu su se mogli informirati o različitim sportskim programima i rekreacijskim aktivnostima koje su dostupne u gradu. Sport za sve promiče ideju da je sport i tjelesna aktivnost dostupna svima bez obzira na dob ili razinu kondicije te je važan čimbenik u održavanju zdravlja i kvalitete života.
Dodatno, posjetitelji su imali priliku postavljati pitanja stručnjacima, razgovarati o mogućnostima za uključivanje u različite sportske aktivnosti te saznati više o prednostima redovite tjelesne aktivnosti za cjelokupno blagostanje.
Obilježavanje 31. Svjetskog dana sporta na ŠRC-u Trnje bilo je sveobuhvatno i pružilo je posjetiteljima ne samo priliku za sudjelovanje u sportskim natjecanjima i aktivnostima, već i edukaciju o važnosti zdravog načina života, savjetovanje o zdravlju te mogućnostima za uključivanje u sportske programe koji su dostupni u njihovoj lokalnoj zajednici.

Gdje nas možete pronaći?

Ulica grada Vukovara 236e - 10 000 Zagreb